UsakUni Forum - Uşak Üniversitesi

Yeni Sayfa 1
Üye Adı:     Kayıt Ol
Şifre:

»¦« ilköğretin 5. sınıf ögrencilernin zihinden hesapVEtahmin becerilerinin geliştirilmesi Konusuna Ait Bilgiler »¦«
Şu Anda Bu Konuya Bakanlar
 1 Misafir
Konudaki Cevap Sayısı
0 Kere Cevap Yazılmış
Konuyu Başlatan Üye
Konuyu omarion Başlatmış
Görüntülenme Sayısı
Bu Konuya 163 Kişi Bakmış

Cevapla  Konu Gönder 
ilköğretin 5. sınıf ögrencilernin zihinden hesapVEtahmin becerilerinin geliştirilmesi
02-29-2008 04:05 AM ilköğretin 5. sınıf ögrencilernin zihinden hesapVEtahmin becerilerinin geliştirilmesi
omarion
ArtCrime
Co-Admin

Rütbe: Co-Admin
Bölüm: Sosyal Bil. Öğr.
Durum: Çevrimdışı
Rep Gücü: 47

Rep Ver:

Sarhos

ilköğretin 5. sınıf ögrencilernin zihinden hesapVEtahmin becerilerinin geliştirilmesi

İLKÖĞRETİM 5. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN ZİHİNDEN HESAP VE TAHMİN BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ

Yeliz YAZGAN, Jale BİNTAŞ, Murat ALTUN Uludağ Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü, BURSA

ÖZET: Okul matematik programlarının temel amaçlarından biri, zihinden hesabın ve tahmin etmenin geliştirilmesidir. Bunun başlıca nedeni zihinden hesap ve tahminin tek başına bir hesaplama biçimi olması ve yazılı hesaba göre daha çok kullanılmasıdır. Ayrıca zihinden ve tahmini hesaptan, yazılı hesabın doğruluğunun kontrol edilmesinde de yararlanılmaktadır. Bu bakımdan bu araştırmada çalışma konusu olarak zihinden hesap ve tahmin seçilmiştir. Araştırma kapsamında, Bursa İnönü İlköğretim Okulu’nun bir 5. sınıfında zihinden hesap ve tahmini geliştirici, 8 haftalık bir eğitimuygulanmıştır. Bu eğitimde öğrencilerin kendi stratejilerini geliştirmeleri ve uygulamaları hedef alınmıştır. Öğrencilerin zihinden hesap ve tahmin açısından gelişimleri ön test, son test ve kalıcılık testi ile takip edilmiştir. Bu testlerden elde edilen sonuçlar SPSS programındaki tek yönlü varyans analizi ve t testi ile test edilmiş, zihinden hesap ve tahmin becerilerinin eğitimle geliştirilebileceği sonucuna ulaşılmıştır.

LİNKLERİ GÖREBİLMEK İÇİN
VEYA

omarion Adlı Kullanıcımızın İmzası:
LİNKLERİ GÖREBİLMEK İÇİN
VEYA

LİNKLERİ GÖREBİLMEK İÇİN
VEYA

LİNKLERİ GÖREBİLMEK İÇİN
VEYA

02-29-2008 04:05 AM
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla  Konu Gönder 

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Görüntüleyenler: Son Mesaj
  okuma ve anlama becerilerinin geliştirilmesine yönelik hazırlanan bir model... omarion 0 50 02-28-2008 02:34 PM
Son Mesaj: omarion

Yazdırılabilir Bir Sürümü Görüntüle
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Üye Ol | Bu Konuyu Favorilerime Ekle

Forumlar Arası Geçişi