Çok Karışık Bir Durum Hakkında Yardım Eder misiniz ?
Arkadaşlar merhaba.
Anlatacağım olay bayağı bir karışık, konu hakkında bilginiz varsa sizden bilgi almak istiyorum.
Ben bir sosyal bilgiler öğretmeniyim...Yani dört senelik fakülte mezunuyum.
Şimdiye dek askerliğim hep üniversite aracılığıyla tecil olmuştu.(Üniversiteyi erken yaşta kazandığımdan dolayı, askerlik durum evrakı da almamıştım...)
Eylül ayında, askerlik şubesinde ilk kez muayeneye çıkarak, 2 senelik tecil hakkımı daha kullanmamış olmama rağmen, gönüllü başvuru yaptım.(Bunu yapmamdaki neden ise, askerliğimi hemen yapıp meslek hayatına atılmaktı.)
Bu sene, öylesine girdiğim Öss'de hem çalışıp hem okumak istediğim tarih bölümünü kazanabilecek puan almıştım.Ancak, puanlar yükselir gelmez düşüncesiyle, yukarıda da belirttiğim gibi askerliğe başvuru yaptım...
Biraz önce ailemle konuşurken, konu ek yerleştirme sınavına döndü dolaştı.
ÖSYM'nin internet sitesinde yaptığım araştırmaya göre, aldığım puandan düşük olan üniversitenizin de dahil olduğu, ikinci öğretim tarih bölümünü yazabileceğim yerler mevcut.(Sanırım kontejyanları dolmaz ve ek yerleştirmede açılır).
Size sorum şu olacak :
24 yaşındayım.Sanırım okulunuza kayıt olurken, askerlik şubesinden durum kağıdı almak gerekiyor ?
Askere başvurmuş birisi olarak, eğer ek yerleştirmede kontejyan açılırsa, üniversitenize kayıt olabilir miyim ? (Ne askerliğim tecilli ne de şu an askeri hizmetteyim...Hangi tertip ile gideceğimi bekliyorum)
Hepinize, konuyla ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkür ederim...
09-27-2008 05:16 PM
09-27-2008 05:56 PM
Cvp: Çok Karışık Bir Durum Hakkında Yardım Eder misiniz ?
Ne askerliğim tecilli ne de şu an askeri hizmetteyim...Hangi tertip ile gideceğimi bekliyorum)
Bu cümle senin askere alındığını gösterir abi.. yani artık sen silah altısın... üniversiteye kayıt yaptırıp dondurma imkanın olabileceğini tahmin ediyorum ama emin değilim..
Rektörlüğü ararsan sana bi cevap verirler..Ama çok tatmin edici bir cevap bekleme..
sana kolay gelsin ...
09-28-2008 12:28 PM
09-28-2008 02:02 PM
Rektörlüğü ararsan sana bi cevap verirler..Ama çok tatmin edici bir cevap bekleme..
ewet kendileri de bilmioruz der başlarından salarlar kanımca silah altına alındıysan gitmek zorundasın üni öğrencisiyken gitmek zorunda kalan arklarım oldu başka ünide